Ce îți dorești de la coafura de nuntă

Coafura ideală din ziua nunții trebuie să te facă să arăți perfect, să arate bine în poze și să rămână impecabilă de-a lungul zilei. Fiecare hairstyle are avantaje și dezavantaje: un coc elegant, un chignon diafan, bucle libere și jucăușe sau părul lăsat cochet pe o parte.

Trebuie să îți spun că recomandările de mai jos sunt orientative și numai împreună cu hair stylist-ul tău poți stabili exact care este coafura perfectă pentru tine. Programează o întâlnire și pregătește-te să petreci câteva ore în mici experimente capilare – ideal cu 5-6 luni înainte de eveniment, astfel vei avea timp să faci cea mai bună alegere pentru tine.

Mai multe detalii despre ce și când trebuie făcut găsești aici.

Coafură liberă

De ce DA: arată superb (mai ales dacă ai părul foarte lung), este confortabil (fără zeci de agrafe în păr, nu vei avea dureri de cap) și este dinamic (nu va trebui să eviți cele mai antrenante dansuri).

De ce NU: din moment ce este atât de ”mobil”, este foarte greu să îi păstrezi forma. La sfârșitul zilei există riscul ca el să arate dezordonat. De asemenea, este aproape imposibil să îi păstrezi forma și volumul dacă nu ai niciun ajutor sub formă de agrafă.

Dacă optezi pentru această coafură, asigură-te că o poți ”repara” rapid de-a lungul zilei pentru a te asigura că va arăta tot timpul impecabil. Pentru mai mult volum și textură, începe ziua cu bucle lejere.

Coafura combinație

De ce DA: poți păstra aerul lejer al buclelor dar cu un plus de siguranță oferit de agrafe. Permite mai multe accesorii, iar forma și volumul se vor păstra mai bine.

De ce NU: pentru că jumătate este încă lăsată liberă, coafura de nuntă poate deveni rapid dezordonată.

Dacă nu te simți confortabil cu un coc, atunci această coafură este perfectă pentru tine: este mai ”durabilă”, își păstrează forma mai bine și puțin mai elegantă decât părul lăsat liber.

Coafură coc/chignon

De ce DA: superlativul eleganței (când mai ai ocazia de pentru a te bucura de o coafură atât de elegantă și elaborată?). Există atâtea opțiuni și stiluri potrivite pentru fiecare mireasă. Va rezista toată ziua și mereu va arăta impecabil în poze.

De ce NU: uneori poate arăta anost din față și poate deveni inconfortabil (mai ales dacă ai părul bogat).

Înainte de a alege acest tip de coafură, asigură-te că ai o perspectivă completă: față, spate și lateral. Pentru un efect mai feminin, păstrează câteva șuvițe libere care îți vor încadra fața.

Coafură pe o parte

De ce DA: îți complimentează lungimea părului și îți oferă siguranța agrafelor. Arată fantastic din față și în poze.

De ce NU: poate fi incomod. Acest tip de coafură se așează la baza gâtului, iar prezența ei poate deveni inconfortabilă la un moment dat. În poze, partea cu coafura va arăta mereu bine, dar cealaltă parte va arăta cam plictisitor în comparație.

Când vine vorba de ședința foto, asigură-te că partea cu coafura va fi mereu înspre fotograf sau spre oaspeți – pare puțin incomod dar va merita când vei vedea pozele!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

6 + 6 =